Monday, February 23, 2009

Pulları Oynama Nasıl Olur

1. Pullar gelen zara göre oynanır ve sadece ileri doğru, azalan sayıya göre oynayabilirsiniz. Pulları geriye dönük oynayamazsınız. Rakibinizin toplama hanesindeki rakamlar en yüksek rakamlardır, kendi toplama hanenizdeki rakamlar ise en küçükleridir.

2. Pulları yalnızca, iki veya daha fazla rakip puluyla dolu olmayan açık alanda oynayabilirsiniz.

3. Her bir zar için bir pul oynanır. Örneğin, zarlardan biri beş ve diğeri de üç geldiğinde, oyuncu bir pulu boş alana beş, diğer pulu ise boş alana üç oynar. Ya da aynı pulu hem beş hem de üç yani toplam sekiz olarak oynayabilir, tabii oyuncu bunu sekiz sıra oynabilecek boş alanı varsa bunu yapabilir.

4. Zarlar çift gelirse, yani ikisi de aynı sayıyı gösteren zarlar ise, tavla oyuncusu gelen zarları iki kez oynama hakkına sahip olur. Böylece, beş beş atan oyuncu pullarını dört kez beş oynayabilir. Oyuncu beş beş gelen zarları istediği gibi oynayabilir.

5. Tavla kurallarına göre, zar her atılışında, gelen zarın ikisini de, fırsatı varsa, oynamak zorundadır; eğer pulların tavla üzerindeki dizilişlerine göre, bir zarı oynamak durumundaysa büyük gelen zarı oynamalıdır. Gelen iki zarı da oynayamıyorsa sırası gider ve sıra rakip oyuncuya geçer. Bu kural zarların çift gelmesi halinde de geçerlidir.

No comments:

Post a Comment