Monday, February 23, 2009

Tavlada Oyunu Kazanma

Geleneksel tavla kurallarına göre, tavla oyununu kazanmanın üç yolu vardır:
1. En bilinen yol, oyunu kaybedenin en az bir pul toplamış ama tamamını toplayamadığı zaman, kazanan ise tüm pullarını toplamıştır ve bir puan elde eder.

2. Eğer bir oyuncu oyunu kaybeder ve hiç pul toplayamamış olursa ‘mars’ olmuştur ve kazanan iki puan birden elde eder.

3. Daha kötüsü, oyuncu oyunu kaybeder, hiç pul toplayamamışsa ve kazananın toplama hanesinde hala kırık pulu varsa, tavla kurallarına göre kazanan iki puan elde eder.
Özetle, tavla kuralları çok basittir ama oyuncular, ne kadar online tavla oynarlarsa, oyun becerilerini o kadar geliştirirler.
Her ne kadar gerçek tavla kurallarıyla karşılaştırıldığında bazı farklılıklar taşısa da, bu basit kurallar online tavla oyunu için geçerlidir.
Tavla kurallarıyla ilgili daha fazla bilgi için. (‘Yardım’ sayfasını ziyaret edin).

Yukarıda detaylı olarak açıklanan tavla kuralları oyunun sadece temel bölümüdür ve umarız tavla oyununun nasıl oynanacağına dair size yardımcı olmuştur. Bununla birlikte, daha fazla ayrıntı temin edebilirsiniz. Online tavla oyunları oynamanızı öneriyoruz, böylece becerileriniz geliştirebilirsiniz, daha çok kazanabilirsiniz, ve online tavla oyununun avantajlarından keyif alabilirsiniz. Tavla oynamasını bilen ve kuralların aşina olan oyuncular daha detaylı bilgiyi ‘Tavla nasıl oynanır’ adlı yazıyı okuyabilirler.

No comments:

Post a Comment